Putin: Rusija treba borbene robote, dronove i lasere

Putin: Rusija treba borbene robote, dronove i lasere
Foto: EPA

RUSKA vojska kao prioritet u razvoju u idućem desetljeću treba borbene robote, dronove i lasere, smatra predsjednik Vladimir Putin.

"Trebali bi proširiti arsenal bespilotnih izviđačkih i napadačkih zrakoplova, laserskih i hipersoničnih sustava, kao i robotskih sustava koji mogu izvršavati različite zadaće na bojnom polju", rekao je Putin. 

U idućih nekoliko godina 70 posto ruskog naoružanja trebalo bi biti moderno, kazao je Putin na sastanku ruskog nacionalnog vijeća sigurnosti, prenosi Kremlj.

U nuklearnu nesreću bilo je uključeno unikatno oružje u razvoju

Putin je dan ranije rekao da je nuklearna nesreća prije tri mjeseca u sjeverozapadnoj Rusiji uključivala unikatno oružje u razvoju, javio je Interfax. 

Nekoliko je ljudi poginulo u onome što je vlada opisala eksplozijom eksperimentalnog stroja na vojnom poligonu u Severodvinsku. Finska granica nalazi se nekoliko stotina kilometara od tog mjesta. 

Ruska vlada je prvo zanijekala da je bilo pojačane radijacije na toj lokaciji, ali je kasnije nadležna državna uprava izvijestila da je gama-radijacija bila 16 puta viša od redovne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara