puz: u posljednja 24 sata počinjena 62 kažnjiva djela

U posljednja 24 sata počinjena su 62 kažnjiva djela, među kojima tri razbojstava, jedna drska provala i 28 teških provalnih krađa, 24 krađe i još dva kažnjiva djela, a ukraden je i osobni automobil te radni strojevi, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. L

Istodobno je policija pronašla ukradeni teretni automobil.

Teška provalna krađa dogodila se od 18. do 20. lipnja, kad je u Donjem Dragonošcu opljačkan poštanski ured. Nepoznati je počinitelj provalio u ured HP-a i ukrao dvodjelnu čeličnu kasu s novcem, te poštanske marke i uplatnice. Šteta još nije utvrđena.

Nepoznati su počinitelji u tvrtki "Eurocijev" u Otočkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi u noći s 19. na 20. lipnja ukrali dva radna stroja - hidraulične čekiće "Pikaner". Procjenjuje se da je šteta oko 100.000 kuna.

Policija je prošle noći u 2,35 sati uhitila dvojicu mladića u Savskoj 1 pri pokušaju provale u kiosk "Duhana". Šteta se procjenjuje na 10.000 kuna, a nad mladićima policija provodi kriminalističku obradu.

Prodavačica DM-a u Gruškoj ulici uhvatila je dvojicu mladića koji su pokušavali opljačkati prodavaonicu. Zaključala ih je do dolaska policije. Šteta se procjenjuje na 5500 kuna.

Na gospodarskoj zgradi u Novom Zagrebu (Dupci 9) jučer ujutro oko 6 sati - zbog još neutvrđenih razloga - buknuo je požar, koji je ugašen sinoć oko 19 sati. U požaru je izgorjelo krovište zgrade i crijep, te 5000 bala sijena, 200 prostornih metara slame, dvije prikolice i jedna traktorska kabina. Policija pretpostavlja da je uzrok požara samozapaljenje, a šteta se utvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sinoć u 21,45 sati nepoznati je muškarac, prijeteći pištoljem, ušao u kiosk "Roberto" u Rudeškoj cesti i od prodavačice na silu uzeo 3000 kuna.

Skupina u kojoj je bilo šest-sedam mladića sinoć je između 20 i 21 sat na Schlosserovim stubama prišla četvorici maloljetnika. Jedan je mladić iz skupine - prijeteći pištoljem - od maloljetnika uzeo mobitel i novac, a šteta je oko 1000 kuna.

U Velikoj Gorici sinoć oko 22,30 sati dvojica nepoznatih muškaraca primijenila su silu i upotrijebila nepoznatu nagrizajuću tekućinu te počinila razbojstvo nad ženom (1970.). Uzeli su joj zlatni lančić i ključeve osobnog automobila. Žena je teško ozlijeđena i na liječenju je u KBC-u "Rebro".

Na Lobermayerovim stubama na Medveščaku nepoznati je počinitelj s leđa prišao starijem muškarcu (1938.) i strgnuo mu torbicu u kojoj je bilo 250 kuna.

Zbog sinoćnjeg udara groma u dimnjak, na obiteljskoj kući u Laktecu kod Zeline nagorjelo je oko šest četvornih metara krovišta od šindre, a uništene su električne i telefonske instalacije. Zbog udara groma, Laktec je neko vrijeme bio bez struje i telefonskih veza.

Sinoć oko 18 sati mladić (1974.) je opekama razbio mramornu ploču SUBNOR-a na zidu Društvenog doma u Ivančanima kod Vrbovca. Šteta je procjenjena na 3500 kuna, a nad osumnjičenikom se provodi kriminalistička obrada.

Između 19. i 20. lipnja nepoznati je počinitelj oštetio signalizaciju HŽ-a u Novoj Branimirovoj, ali u prometu nije bilo zastoja. Šteta se procjenjuje na 2000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara