RAČAN: ODNOSI IZMEĐU HRVATSKE I BUGARSKE IZUZETNO DOBRI

Odnosi između Hrvatske i Bugarske su izuzetno dobri i dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, izjavio je u utorak u Zagrebu hrvatski premijer Ivica Račan nakon razgovora sa svojim bugarskim kolegom Simeonom Sakskoburggotskim.

Bugarski premijer doputovao je u utorak u dvodnevni radni posjet Hrvatskoj a po dolasku je nazočio službenom otvorenju Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma na kojem je Bugarska ove godine zemlja partner.

U izjavi za novinare nakon susreta sa Sakskoburggotskim hrvatski je premijer istaknuo da nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između dviju zemalja u željenom pravcu raste i trgovinska razmjena.

"Sve su to dobri znakovi (koji ukazuju na) visoki stupanj prijateljskih odnosa između naših država i naših naroda", rekao je Račan.

Obojica premijera su ustvrdila da postoje mogućnosti za unapređenje bilateralnih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
RH se raduje uspjesima Bugarske na putu prema EU-u, kazao je Račan dodavši "Uvjereni smo da će 2007. godine Bugarska ući u Europsku uniju".

Izrazio je uvjerenje da i Bugarska podržava ulazak Hrvatske u tu integraciju a bugarski premijer je novinrima rekao da se ne bi bi želio ponavljati budući da su "naša stajališta gotovo identična".

Sudjelovanje Bugarske na Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu kao zemlje partnera predstavlja veliku čast, rekao je bugarski premijer te izrazio ushićenje brzinom kojom se Hrvatska približava Europskoj uniji.

Dodao je da je na sastanku s Račanom također razgovarao o turizmu, koji je za obje zemlje posebno važan, te o mogućnosti uspostave izravne zračne veze između Zagreba i Sofije.

Tijekom današnjeg dana bugarskog premijera će primiti predsjednik Sabora Zlatko Tomčić i predsjednik RH Stjepan Mesić. Drugog i završnog dana posjeta Simeon Sakskoburggotski obići će Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara