Račan ogorčen isključenjem dječaka s nogometnog turnira u Vukovaru

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan izrazio je danas u ime Vlade ogorčenost događajem na Memorijalnom nogometnom turniru vukovarskih branitelja na kojem je 14-godišnjem dječaku zabranjen nastup sa svojim klubom zbog srpske narodnosti.

"Takvo iskazivanje nacionalne nesnošljivosti, s koje god strane dolazilo, neprihvatljivo je u demokratskoj Hrvatskoj", ističe Račan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da su vukovarske rane još svježe, razumijemo tragediju toga grada, ali smatramo neoprostivim i nedopustivim ponašanje organizatora, koji su nevinog dječaka isključile s turnira za koji se pripremao u krugu svojih suigrača i prijatelja. Njihov neprihvatljiv postupak, unatoč stavu kluba "Vukovar 91" i dječakovih suigrača, sramotan je čin koji kazaljke sata vraća unazad", navodi u priopćenju Račan.

"Nesnošljivost sigurno nije put koji će nam život učiniti boljim. Ne mogu ne podsjetiti na nedavno izrečene poruke Svetog Oca, koji od nas traži da očistimo sjećanja od mržnje, zavade i želje za osvetom. Ne dopustimo da nas pobijedi zlo, nego poštujmo svaki ljudski život, prava i dostojanstvo svake osobe", stoji na kraju priopćenja za javnost predsjednika Vlade Ivice Račana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara