Račan: Sutra će biti riješen spor oko gradnje KBC-a Zagreb

PREMIJER Ivica Račan najavio je danas u Zaboku da će na sutrašnjoj sjednici Vlade biti riješen spor oko gradnje KBC-a Zagreb (Rebro), koji je iskrsnuo na prošloj sjednici kada je Vlada donosila program ulaganja u bolnice.

Račan nije želio iznositi detalje, no ministar zdravstva Andro Vlahušić pojasnio je da će posao projektiranja biti dodijeljen izravnom pogodbom zagrebačkoj tvrtki APZ Inženjering, dok će za konzultantski dio i stručni nadzor, što je ranije također bilo predviđeno za spomenutu tvrtku, najpovoljniji ponuđač biti odabran na međunarodnom javnom natječaju.

Za boravka u Zaboku Račan je najavio da će se nova Opća bolnica Zabok početi graditi najesen, a trebala bi biti gotova za tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradnja zabočke bolnice sastavni je dio programa obnove hrvatskih bolnica koji je prošloga tjedna usvojila Vlada. Njime se predviđa u idućih sedam godina u gradnju i obnovu bolnica uložiti sedam milijardi kuna.

Gradnja zabočke bolnice "teška je" 300 milijuna kuna (bez PDV-a), a financirat će se tako da će za polovicu sredstava jamstvo dati država.

Država će u gradnji te bolnice sudjelovati sa znatno više sredstava nego u drugim bolnicama, a takvu odluku Račan je objasnio "očajnim stanjem" u kojemu se danas nalazi bolnica stara 114 godina.

Cjelodnevni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji Račan je počeo u Zaboku obilaskom dječjeg vrtića, razgovorom s mladima, te obilaskom industrijske zone i mjesta gradnje nove bolnice, a nastavit će ga posjetom Krapini, Humu na Sutli i Bedekovčini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara