Račan u Zagrebu: Građani će se 23. studenoga odlučiti za SDP

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan na večerašnjem je završnom skupu SDP-a u Zagrebu rekao da je uvjeren u izbornu pobjedu svoje stranke te da će birači odlučiti da ih SDP vodi naprijed.

Na glavnom zagrebačkom trgu pred, po procjeni organizatora, oko 20 tisuća posjetitelja, Račan je naglasio da rejting SDP-a neprekidno raste prije izbora.

Ponovio je da se na izborima ne odlučuje o tome hoće li Hrvatska krenuti lijevo ili desno, nego o tome hoće li ići naprijed ili natrag. "Mi smo pokrenuli Hrvatsku prije četiri godine i gospoda koja sada šeću Hrvatskom i govore Pokrenimo Hrvatsku zakasnili su s tim četiri godine", poručio je Račan i dodao da je SDP jamstvo da će Hrvatska ući u EU.

Podsjetio je da je pod vodstvom SDP-a Hrvatska izvučena iz političke izolacije i krize nakon čega je, istaknuo je, zemlja ušla u razvojne cikluse i projekte važne za budućnost.

Za mandata vladajuće koalicije izgrađena je autocesta o kojoj su Hrvati sanjali desetljećima, rekao je i obećao da će je Vlada predvođena SDP-om završiti do Splita za godinu i pol dana.

Na završnom skupu SDP-a predstavljeni su i kandidati u 1., 2., 6. i 7. izbornoj jedinici koje obuhvaćaju dijelove grada Zagreba.

SDP je prikazao i više alternativnih spotova, među kojima i parodiju na spot "Pokrenimo Hrvatsku" glavnoga političkog protivnika Ive Sanadera, predsjednika HDZ-a. Parodiju, u kojoj prikazuje niz Sanaderovih nespretnih kretnji, SDP je nazvao "Da, za kretanje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara