Račan: Uz autocestu potrebni dobri poduzetnički projekti

VRLO JE važno da se uz autocestu ZagrebSplit javljaju dobri projekti poduzetničkih zona kojima se otvaraju nova radna mjesta i smanjuje nezaposlenost, takve projekte Vlada potiče i to će i nadalje činiti, poručio je premijer Ivica Račan nakon svečanog otvaranja radove na izgradnji mosta Drežnik u Karlovcu.

Račan je novinarima izjavio kako je Hrvatska ´predugo lutala nesposobna koristiti svoju geostratešku poziciju zemlje koja spaja svjetove´ te da je Karlovac najveće hrvatsko prometno čvorište i morao bi znati iz toga izvući korist.

Prometni položaj je velika razvojna šansa grada Karlovca i tu se može i mora mnogo učiniti, naglasio je premijer. Dodao je kako nije dobro da se ljudi u Karlovcu zaustavljaju silom, zbog prometnih čepova, nego dobrovljno jer ih je taj grad nečim privukao.

Račan je istaknuo kako za njega ni jedna cesta ne znači mnogo ako njome samo teče promet, nego je i vrlo važno da uz nju jača i život prije svega gospodarski.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, vrlo je važno da duž ove prometne arterije niču poduzetničke zone u Karlovcu i da je stoga ta prometnica vrlo važna.

Nakon otvaranja radova na izgradnji mosta Drežnik preko Kupe kojim će se povezati karlovačka naselja Dubovac i Drežnik, a bit će i sastavni dio budućeg gradskog prometnog prstena kojim će se Karlovac rasteretiti tranzitnog prometa i zagušenja tijekom turističke sezone, Račan je u pratnji ministara Mate Crkvenca, Rolanda Žuvanića i Gordane Sobol obišao tvrtku ´Autohrvatska´ gradilište hotela ´Park´ uz rijeku Koranu, te je posjetio Ugostiteljsko-turističku školu u Karlovcu.

Prethodno je premijer razgovarao s karlovačkim županom Vladom Jelkovcem, gradonačelnikom Božom Johom, te saborskim zastupnicima iz Karlovačke županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara