Radikali protiv Tadića zbog poziva kosovskim Srbima da izađu na izbore

SRPSKA radikalna stranka (SRS), čijem se vođi Vojislavu Šešelju sudi u Den Haagu za ratne zločine, pozvala je u nedjelju predsjednika Srbije Borisa Tadića da odgovori je li spreman preuzeti odgovornost za poziv Srbima da glasuju za kosovski parlament.

Da je "Tadić bio na strani naroda danas bi svi u svijetu morali priznati da Srbi imaju jedno stajalište a to je ostanak Kosova i Metohije u državno-pravnom sustavu Srbije", smatraju radikali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suprotno tom mišljenju, zastupnik Demokratske stranke (DS) Aleksandar Vlahović kazao je "da se Srbi nisu odazvali na poziv predsjednika Srbije Borisa Tadića da izađu na kosovske izbore, isključivo zbog velike antikampanje u srpskim medijima.

"Zbog antikampanje su mediji pogrešno prezentirali ono što je Tadić rekao Srbima, i oni nisu čuli njegovu osnovnu poruka da će Srbi teško ostvariti svoje interese izvan kosovskih institucija", rekao je Vlahović u emisiji beogradske BK televizije.

Šešeljevi radikali i socijalisti bivšeg predsjednika Slobodana Miloševića kojemu se sudi pred ICTY-em, prije desetak dana zatražili su opoziv predsjednika Srbije, ocjenjujući da je Tadić prekršio ustav kada je pozvao kosovske Srbe da izađu na izbore, ali ta inicijativa nije došla na dnevni red tadašnjeg skupštinskog zasjedanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara