RADIONICA O OSNOVAMA MREŽNE FORENZIKE ZA DJELATNIKE MUP-A

CARNet CERT (Nacionalni centar za računalnu sigurnost) Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet organizira dvije petodnevne radionice o osnovama mrežne forenzike za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova. L

Prva će se održati od 14. do 18., a druga od 21. do 25. travnja u CARNet-ovoj učionici u Zagrebu, a sudjelovat će 40 zaposlenika Odjela za računalni kriminal MUP-a iz 20 policijskih uprava u Hrvatskoj, izvijestio je Odjel za odnose s javnošću MUP-a.

U uvodnom će dijelu radionice biti dan pregled računalnih mreža, zatim će se govoriti o metodama utvrđivanja identiteta korisnika, prikrivanju adrese IP, internetskim protokolima i servisima, osnovama i primjeni kriptografije te metodama prikrivanja korisnika elektroničke adrese.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

CARNet kao ustanova u sustavu državne uprave osposobljavanjem MUP-ovih djelatnika za obradbu računalnih i internetskih kažnjivih djela nastoji podignuti stupanj sigurnosti i zaštićenosti internetskih korisnika u Hrvatskoj, navodi se u obavijesti o održavanju radionica Ministarstva unutarnjih poslova.

(Hina) xpp ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara