Radnice Kamenskog svađaju se zbog nagrade od 50.000 kuna

Foto: Neja Markičević / Cropix

ĐURĐICI KRNJAK, radnica Kamenskog koja bi mogla postati Zagrepčanka godine 2010., smiješi se novčana nagrada od 50.000 kuna. Njene kolegice iz Kamenskog, koje su prosvjedovale zajedno s Krnjak, nisu zadovoljne što neće i one dobiti "dio kolača".

Kako javlja Vjesnik, pojedine radnice Kamenskog smatraju da nije u redu da se samo jedna od njih istakne kao zaslužna heroina. O tome je progovorila Danica Sabljak, koja je također sudjelovala u štrajku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Đurđa dobije nagradu i novac, bit će najpoštenije da to podijeli sa svima nama. Za nas, koje ne dobivamo plaću i jedva spajamo kraj s krajem, dodala je, 50.000 kuna nije malo. I ja sam samohrana majka, štrajkala sam, išla na sve ili ništa, i reagirala sam jer ne mogu podnijeti da se samo ona okoristi borbom u kojoj smo zajedno sudjelovale", kaže Sabljak.

Nominirana Krnjak tvrdi da je razočarana reakcijom svojih kolegica. "Ne osjećam se nimalo krivom. Što ću učiniti s novcem, ako ga dobijem, ne želim govoriti u javnosti. Žao mi je zbog svega što se događa i mislim da je sve to nečija 'patka' da bi nas se razdvojilo. 'Zavadi, pa vladaj', znate kako se kaže", rekla je Krnjak koja kaže da je čula da je peticiju protiv nje potpisalo 90 od 450 radnica Kamenskog, a među njima je, tvrdi, samo 20 onih koje su bile registrirane za štrajk.

"Prozivaju me i one koje su, dok smo mi štrajkale, bile na toplom među svojim obiteljima, i to nije u redu. Drago mi je što je ipak riječ o manjem broju kolegica, jer mi ostale pružaju potporu i plaču jer su ogorčene što netko tako može reagirati", rekla je Krnjak koja će 22. veljače saznati je li od Gradske skupštine dobila nagradu za Zagrepčanku godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara