Radnici "Croatia Busa" i danas prosvjedovali pred Gradskim poglavarstvom

TRIDESETAK radnika "Croatia busa" danas je ponovno prosvjedovalo ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva koje je jučer poništilo zaključak iz svibnja o nagodbi s "Croatia busom" za naplatu komunalnog duga od 6,8 milijuna kuna.

Radnici su autobusima blokirali prilaz Gradskom poglavarstvu tražeći da gradonačelnica Vlasta Pavić odobri otplatu duga i normalni nastavak rada poduzeća.

Gradsko poglavarstvo poništilo je zaključak o nagodbi, ocijenivši da jamstva Gradu za otplatu duga nisu odgovarajuća.

Osim toga, Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je pokretanje stečajnog postupka u "Croatia busu", te stopiralo nagodbu jer smatra da je ugovor iz 2001. o zamjeni zemljišta između Grada i "Croatia busa" sporan.

Član Radničkog vijeća "Croatia busa" Ivan Vrkić rekao je novinarima da su radnici jučer razgovarali s direktorom tvrtke Trpimirom Sulićem tražeći da plati dug i odblokira račun tvrtke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sulić je, po Vrkićevim riječima, spreman podmiriti dug jednokratnom isplatom u iznosu od 3,6 milijuna kuna.

Vrkić je najavio da će radnici nastaviti prosvjede, ali autobusi više neće usporavati promet na zagrebačkim ulicama.

Prosvjednici su zatražili da ih se ne veže uz ime Leona Sulića, vlasnika "Croatia busa" i oca direktora tvrtke Trpimira Sulića, kojega Državno odvjetništvo sumnjiči za malverzacije i nezakonitu pretvorbu poduzeća.

"Ne zanima nas tko je vlasnik tvrtke, već samo njezin opstanak i očuvanje 350 radnih mjesta", ustvrdio je predsjednik Radničkog vijeća Ivan Antolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara