Radnici DIOKI-ja i Kamenskog pisali Bandiću, obećao im je sastanak idući tjedan

Radnici DIOKI-ja i Kamenskog pisali Bandiću, obećao im je sastanak idući tjedan

Foto: FAH

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine da će se idući tjedan sastati s radnicima DIOKI-ja i Kamenskog koji su ga prozvali zbog stavljanja izvan snage odluke zagrebačke Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju.

Gradska zastupnica Katarina Peović Vuković (Radnička fronta) počela je čitati pismo Udruge radnika i bivših radnika DIOKI-ja upućenom Milanu Bandiću, no vrijeme joj je isteklo pa joj je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, nakon što je unatoč upozorenju nastavila čitati pismo, izrekao opomenu s oduzimanjem riječi.  Peović Vuković nije se ni na to obazirala te je nastavila i dalje čitati pismo, pa je Mikulić zamolio zaštitare da je izvedu iz dvorane.

"Ni DIOKI ni Kamensko nisu trgovačka društva u vlasništvu Zagreba i nisu predmet obaveza zagrebačkog gradonačelnika", kazao je Bandić.

"Idući tjedan ćemo sjesti sa svim tim ljudima iz DIOKI-ja i Kamenskog koji pišu navodno pismo da porazgovaramo što jednokratnom pomoći možemo pomoći onima koji nemaju za kruh, a uputiti na državnu razinu što može država riješiti. A ne raditi predstave pred Skupštinom", dodao je.

Najavio je da će izvijestiti zastupnike na idućoj sjednici Skupštine što je napravljeno po tom pitanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara