Radnici javnog prijevoza u Nizozemskoj štrajkaju, otkazano 80-ak letova

Radnici javnog prijevoza u Nizozemskoj štrajkaju, otkazano 80-ak letova
Foto: EPA

OKO 80 letova prema i iz amsterdamske zračne luke Schiphol otkazano je danas, nakon što je zbog općeg štrajka radnika javnog prijevoza putnicima i zaposlenicima otežan pristup trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi.

Gotovi svi vozači vlakova, autobusa i tramvaja u Nizozemskoj su zbog prijedloga reformi državnog mirovinskog sustava započeli sa štrajkom koji će trajati 24 sata.

Letove su otkazali Ryanair, United Airlines, KLM...

Zračni prijevoznik KLM putnicima savjetuje da odgode svoja putovanja te su im ponudili mogućnost besplatne zamijene leta za drugi datum.

Britanski prijevoznik EasyJet otkazao je 24 leta nakon što su iz zračne luke od prijevoznika zatražili da ograniče broj putnika koji će dolaziti u Schiphol.

Među drugim prijevoznicima koji su otkazali letove i ponudili alternativne datume putovanja su United Airlines, Flybe i Ryanair.

Velike gužve

Štrajkovi, koji su uzrokovali velike prometne gužve oko velikih nizozemskih gradova, dio su većeg prosvjeda radi kojega će sutra radnici javnih službi i tvornica izaći na ulice.

Sindikati zahtijevaju da vlada obustavi planove o povećanju dobi za odlazak u mirovinu te ga ostavi na trenutnoj granici od 66 godina kako bi ljudima s fizički zahtjevnim poslovima omogućili da ranije prestanu s radom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara