Radnici sisačke Željezare dobili minimalne plaće za prosinac, ali ne i radnici Remonta Caprag

TISUĆU sedamsto radnika Željezare Sisak d.d. u stečaju danas je primilo minimalne plaće od po 1350 kuna neto za prosinac prošle godine, ali plaće nisu dobili i radnici Remonta Caprag jer je račun tog Željezarina poduzeća blokiran.

Isplatu minimalnih plaća osigurala je stečajna uprava Željezare Sisak d.d. iz vlastitih sredstava, od naplaćenih potraživanja i povrata PDV-a za prošlu godinu, priopćila je danas stečajna uprava, a potvrdila je Koordinacija sindikata za opstojnost Željezare.

Stečajna uprava je, objašnjava se u priopćenju, uspjela u pregovorima s Ministarstvom financija ostvariti povrat poreza ranije od planiranog roka i na taj način u potpunosti isplatiti minimalne plaće za prosinac iz vlastitih sredstava.

No 270 radnika Željezarina poduzeća ´Remont Caprag´ nije dobilo minimalne plaće za prosinac, zato što je žiroračun tog poduzeća blokiran, rekao je glavni povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u tom poduzeću Ivica Radošević.

´Sa stečajnom upravom i upravom Remonta Caprag pokušavamo naći način da se i radnicima Remonta Caprag isplate minimalne plaće i nadamo se da ćemo u tome uspjeti´, izjavio je Radošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara