Radnici TDZ-a s krova poručuju da neće prihvatiti ugovor

PETNAESTAK radnika Tvornice duhana Zagreb s krova tvornice poručilo je okupljenim novinarima, policajcima i okupljenim građanima da neće napustiti tvornicu i prihvatiti ugovor TDR-a, jer ga nije potpisala ovlaštena osoba.

Umjesto "marice" pozovite hitnu pomoć, jer se nećemo samo tako predati, vikali su radnici, koji su se nakon deložacije sinoć vratili u tvornicu unatoč stalnoj policijskoj blokadi, a poslijepodne su se prosvjedujući popeli na krov tvornice.

Glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš, rekao je da bi radnici prihvatili tekst ugovora s TDR-om, no nisu zadovoljni garancijom potpisa. Oni očekuju da ugovor potpiše netko iz Uprave, a ne referentica za ljudske resurse.

Ronald Korotaj iz Uprave TDR-a kaže da direktor TDR-a nije u Hrvatskoj pa je ugovor potpisala direktorica za ljudske potencijale, koja ima te ovlasti. Dodao je da TDR nije pregovarao s Novim sindikatom, nego s Uredom za socijalno partnerstvo, jer je Novi sindikat prije devet mjeseci odustao od pregovora.

I dalje ustrajemo da se provede sudska odluka o ovrsi i želimo da se stvar riješi na zakonit i miran način, što još nije postignuto, istaknuo je Korotaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara