Radnici Željezare Sisak dobili minimalac

RADNICIMA Željezare Sisak i željezarinog poduzeća Remonta Caprag danas su, prema dogovoru postignutom u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo, podijeljeni isplatni listići minimalnih plaća za studeni u iznosu od 1350 kuna.

Sredstva za minimalne plaće za studeni, u iznosu od 4,1 milijuna kuna, osigurala je stečajna uprava iz vlastitih prihoda od naplaćenih potraživanja od bivšeg vlasnika, Željezare Sisak Nove d.o.o. i od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO-a), izjavio je za Hinu stečajni upravitelj u Željezari Sisak d.d. u stečaju Ilija Marić. Isplatom plaća za studeni Željezara Sisak d.d. u stečaju je, po riječima stečajnog upravitelja Marića, iscrpila sve vlastite pričuve i mogućnosti za isplate daljnjih, makar i minimalnih plaća.

O osiguranju daljnjih plaća razgovarat će se, najavio je Marić, na sastanku u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo 8. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni povjerenik Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske (SMH-a) u Željezari i predstavnik Koordinacije sindikata za opstojnost Željezare Mato Somić izjavio je da Koordinacija i dalje od stečajnog upravitelja i stečajnog vijeća Trgovačkog suda u Zagrebu traži da se radnicima ne prekidaju ugovori o radu i da se radnici ne šalju na Zavod za zapošljavanje.

Od Vlade zahtijevamo da osigura isplatu minimalnih plaća do dolaska strateškog partnera i novog vlasnika u Željezaru, izjavio je Somić.

Koordinacija je zahvalila svima koji su pomogli željezarinim radnicima u borbi za opstanak tog poduzeća i radnih mjesta. Somić je izjavio da Koordinacija sindikata nastavlja svoj rad do pronalaženja najkvalitetnijeg rješenja za Željezaru i Remont Caprag i njihovih 2000 radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara