Radoš osuđuje policiju zbog privođenja Barbira jer "je u pitanju mali novac"

PREDSJEDNIK Libre Jozo Radoš danas je rekao da ta stranka osuđuje postupanje policije i državnog odvjetništva u slučaju privođenja Ante Barbira, bivšeg predstojnika vladinog Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga i još dvojice osumnjičenih.

Radoš je na konferenciji za novinare izrazio čuđenje "spektakularnim privođenjem Barbira (člana Libre) koje je tri dana punilo naslovnice medija", tim više što je, rekao je, bio u pitanju mali iznos novca, a cijeli slučaj i sva dokumentacija već prije poznati policiji.

"Nastojat ćemo da se cijeli slučaj dovede do kraja i ukoliko se utvrdi da Barbir nije počinio kazneno djelo, ne dovodeći u pitanje njegovu nesmotrenost prilikom posudbe 15.000 kuna, putem javnosti ćemo nastojati zaštititi njegov dignitet i zahtijevati satisfakciju", rekao je. Po Radoševu mišljenju, tu nema korupcije.

Izvijestio je da je kao saborski zastupnik već postavio pitanje policiji zašto se u tom slučaju tako reagiralo, a u drugim se slučajevima postupci otežu mjesecima i godinama.

"Ako znamo da se u stostruko težim financijskim prekršajima istrage mjesecima ne pokreću ili se otežu, da se opužnice ne podižu i da sudski postupci započinju godinama nakon početka istrage, onda se može postaviti teza da se u toj sprezi može uništiti koga se želi i isto tako zaštititi koga se želi", rekao je Radoš.

Takav model ocijenio je izuzetno opasnim jer bi se po tome bilo koji čovjek ili dužnosnik koji nema imunitet sutra mogao "fingiranom kaznenom prijavom dovesti na naslovnicu i uništiti".

"Takav model ponašanja mogao bi biti tragičan za budućnost hrvatske politike i društva", rekao je. Radoš je uvjeren da je Barbir dobro obavljao svoj posao.

Ante Barbir, kojega se sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, na jučerašnjoj sjednici Vlade je na osobni zahtjev razriješen dužnosti predstojnika vladina Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara