"Radovan Karadžić ispija kavu kraj Foče iako SAD i Velika Britanija okvirno znaju gdje je"

BRITANSKI BBC u subotu je emitirao prilog o dva srpska ratna bjegunca Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Poanta emisije bila je kako dva ratna zločinca vjerojatno neće nikad biti izvedena pred sud, a uključen je i prilog nizozemskog novinara koji je vidio Karadžića u travnju 2005. godine.

Novinar je Karadžića vidio kako pije kavu sa suprugom u restoranu koji se nalazi uz cestu iz Foče prema Gackom. O svemu je obavijestio Haški sud, ali informacije su uskoro procurile. Tribunal je za curenje informacija optužio policajce, a policajci bivšeg predstavnika međunarodne zajednice Paddyja Ashdowna. Nizozemski je novinar planirao izvijestiti o cijelom razvoju događaja, ali je od strane nizozemskih obavještajaca upozoren kako bi mogao ostati bez glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilogu kojeg je emitirao BBC tako se navodi da su dva agenta američke CIA-e ubijena jer su se previše približila Karadžiću. BBC tvrdi da Washington i London znaju gdje se nalazi jedan od najtraženijih zločinaca današnjice, ali ne žele riskirati živote svojih agenata da bi ga uhitili.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara