Radovi na zagrebačkim prometnicama pri kraju

VEĆINA opsežnih građevinskih radova na zagrebačkim gradskim prometnicama ovog se tjedna, s početkom školske godine, polako približava kraju, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je pustio u promet i Deželićevu ulicu, sjevernu stranu Trga maršala Tita i Masarykovu ulicu, od Frankopanske do Gundulićeve.

Od ponedjeljka je ponovno u prometu i Zvonimirova gdje je rekonstruiran južni kolnik Šubićeve do Heinzelove.

Ljubljanska avenija, odnosno njezin sjeverni trak, od Selske do Jankomirskog mosta, pušten je u promet 12. kolovoza, dok je južni kolnik djelomice bio zatvoren, od 15. do 22. kolovoza, zbog polaganja završnog sloja asfalta.

Dan ranije, 11. kolovoza, otvorena je Branimirova ulica, od ulice Crvenog križa do Zavrtnice, pet dana prije roka. Druga faza Branimirove obuhvatila je gradnju prometnice u duljini od 300 metara uključujući i komunalnu infrastrukturu te rekonstrukciju oko 250 metara Zavrtnice sjeverno i južno od Branimirove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Bandić je naglasio da se rješavanje imovinsko-pravnih predmeta na trasi Branimirove očekuje do kraja ove godine, a završetak cjelokupne ulice, do Heinzelove, do svibnja 2007.

Za ovaj tjedan najavio je otvaranje niza vrtića i škola koji su rekonstruirani ili nadograđeni, a redovito obilazi gradilišta nadgledajući radove na Oltaru domovine na Medvedgradu, na Gornjem Gradu, na Trgu Dražena Petrovića te na Trgu Petrice Kerempuha čije se uređenje planira dovršiti ovaj tjedan.

Zbog radova na gradnji garaže i uređenju Kvaternikova trga, započetih 1. kolovoza, do daljnjega je na snazi privremena regulacija prometa koja obuhvaća Petrovu ulicu, Jordanovac, Harambašićevu, Štoosovu, Rakovčevu, Martićevu, Derenčinovu i Kamaufovu ulicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara