Raffarin i Schroeder zalažu se za regionalnu suradnju

FRANCUSKI premijer JeanPierre Raffarin i njemački kancelar Gerhard Schroeder u utorak su se zauzeli za pojačanu francuskonjemačku regionalnu suradnju, no nisu spominjali novčana sredstva ni konkretne planove.

Francuski premijer i njemački kancelar u francuskom su Poitiersu sudjelovali u radu prvoga sastanka čelnika francuskih regija i njemačkih pokrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom tog mini-summita izloženi su mnogi planovi, a Nijemci i Francuzi založili su se za razvoj planova na području obrazovanja i znanosti.

"Trebamo raditi na razvoju interesa Nijemaca za Francusku i Francuza za Njemačku", kazao je Raffarin, posebno stavivši naglasak na učenje njemačkog ili francuskog jezika u školama.

Dvojica šefova vlada razgovarali su, među ostalim i o gospodarskim poteškoćama njihovih dviju zemalja. Schroeder je, govoreći u ime Njemačke, pozvao europske vlasti na suzdržanost te je izrazio nadu da će Europska komisija i sudionici skorašnjih sastanaka europskih ministara ekonomije i financija biti mudri te da će znati "izbjeći sukob" s Francuskom i Njemačkom kada je riječ o njihovim deficitima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara