Raiffeisen International najbolja bankarska grupacija u Srednjoj i Istočnoj Europi

RENOMIRANI britanski financijski magazin Euromoney proglasio je Raiffeisen International Bank - Holding AG (Raiffeisen International) sa sjedištem u Beču, zajedno s njegovim najvećim dioničarom Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), za najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Osim te nagrade Raiffeisen International dobio je još tri nagrade, na razini država, i to za Albaniju, Bjelorusiju te Srbiju i Crnu Goru, a RZB je dobio nagradu za Austriju.

Raiffeisen International većinski je vlasnik Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA).

O nagradama koje Euromoney dodjeljuje za izuzetno uspješno poslovanje odlučuju njegovi urednici, a svečana dodjela bit će održana krajem srpnja u Londonu.

Nagradu Euromoneaya za najbolju banku Raiffeisen International dobio je već i ranije, 1999.godine, dok je prošle godine od istog časopisa dobio nagradu za "Najinovativniju banku u Srednjoj i Istočnoj Europi".

Najbolja banka u Albaniji - Raiffeisen Bank Sh.A. proglašena je najboljom bankom u Albaniji. Raiffeisen International preuzeo ju je 2004. godine te ju modernizirao i restrukturirao. Od prošle godine, osim poslovanja sa stanovništvom, banka je počela pružati usluge malim i srednjim poduzetnicima te korporativnim klijentima.

Najbolja banka u Bjelorusiji - Priorbank JSC proglašena je najboljom bankom u Bjelorusiji. Priorbank je postala dio grupe Raiffeisen Internationala u 2003. godini i treća je po veličini banka u toj zemlji. Tržišni je lider u području kartičarstva te je na tržište uvela kofinanciranje malih i srednjih poduzetnika putem EBRD i IFC fondova.

Najbolja banka u Srbiji i Crnoj Gori - Raiffeisenbank a.d. započela je poslovanje 2001. godine te od tada do danas, četiri godine za redom, kontinuirano osvaja nagrade Euromoneya za najbolju banku u toj zemlji. Raiffeisenbank a.d. najveća je banka prema visini aktive te tržišni lider prema obujmu prikupljenih depozita i plasiranih kredita.

RZB - Najbolja banka u Austriji – RZB, najveći dioničar Raiffeisen Internationala po prvi je puta dobio nagradu Euromoneya za najbolju banku u Austriji. RZB, središnja institucija međunarodne Raiffeisen bankarske grupe, najveće bankarske grupe u Austriji, ostvario je dinamičan rast aktive, profitabilnosti i tržišnog udjela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara