Raritetne snimke sa seta filma "Željezni križ" na Zagreb Film Festivalu

Raritetne snimke sa seta filma "Željezni križ" na Zagreb Film Festivalu

SVE POSJETITELJE Zagreb Film Festivala danas očekuje prava poslastica. Film "Željezni križ" na programu je u 18.00 sati u kinu &TD, a prikazivanje nastanka samog filma je u 20 sati. Za ulaz na film potrebno je podignuti besplatnu ulaznicu, a za snimke Igora Gala ulaz je slobodan.

"Ako `Zagreb`, izgubljeni, pa nađeni, pa ponovno zagubljeni film, nije uspio biti prikazan na otvorenju festivala, to ne znači da za vas nismo spremili neke druge raritete. Dok Oktavijan Miletić čeka zatvaranje festivala, danas je na redu prikazivanje ekskluzivne raritetne snimke sa seta filma "Željezni križ" Sama Peckinpaha. Igor Galo, glumac u filmu, jedini je imao privilegiju zaviriti svojom kamerom iza seta filma i dobiti ekskluzivne snimke, a ZFF je prvi dobio čast te snimke i prikazati", navode organizatori ZFF-a.

Film "Željezni križ" će biti prikazan u sklopu programa Film@CRO. Redatelj filma, Peckinpah, poznatiji kao Krvavi Sam, nadimak je dobio upravo zahvaljujući svom revizionističkom pristupu žanru i eksplicitnim scenama akcije i nasilja, što ga je lansiralo među najveće redatelje 70-ih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja "Željeznog križa" smještena je u Rusiju 1943. godine, a govori o sukobu Rusije i Njemačke u vrijeme Drugog svjetskog rata. Film je sniman u Istri, a u njemu je svoju šestu ulogu ostvario, tada još dječak, Slavko Štimac.

"Pored filma, iznimno smo ponosni što možemo najaviti ekskluzivno prikazivanje raritetne snimke sa seta filma iz 1976. godine, koju publika još nije imala prilike vidjeti. Naime, danas nakon Peckinpahovog filma, prikazat ćemo 20 minuta nemontiranog materijala - zbivanja na setu `Željeznog križa`. Igor Galo, glumac u spomenutom filmu, jedini je od samog redatelja dobio dopuštenje kamerom zaviriti iza seta filma i dobiti ekskluzivne snimke sa snimanja. Ovom prilikom, 30 godina nakon nastanka filma, premijerno ih prikazujemo publici ZFF-a", poručuju organizatori.

I.M.
Foto: ZFF

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara