Rasistički ispad u Šibeniku: "Zaustavili su mog dečka i rekli mu da je crnčuga, a da su oni nacisti"

Rasistički ispad u Šibeniku: "Zaustavili su mog dečka i rekli mu da je crnčuga, a da su oni nacisti"

Screenshot: Google Street View

RASISTIČKI ispad dogodio se jučer oko 19 sati u šibenskom kvartu Baldekinu kada je strani gost A.K., dečko Šibenčanke, otišao do pekare kupiti kruh.

Trojac iz automobila šibenskih registracija nazvao ga je "crnčugom", a onda mu poručili da su oni nacisti, javlja Sibenik.in.

"Momka su mi zaustavila trojica u dvadesetim godinama dok je sam išao do pekare na Baldekinu. Prvo su mu iz auta dobacili da je crnčuga i onda se zaustavili, vratili autom nazad prema njemu i rekli mu da su oni nacisti. Sve to rekli su mu na tečnom hrvatskom, jer naravno da ne znaju engleski. Bilo je još prijetnji, ali on nije razumio što su mu rekli", ispričala nam je šokirana Šibenčanka čiji je dečko do prije nekoliko godina igrao košarku u Hrvatskoj.

Htjela je, kaže, zvati policiju, ali dečko ju je spriječio jer ne želi daljnje probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sramota. Mene je strah da on, čovjek od 30 godina ide sada sam po gradu. Bilo je još toga, preksinoć se grupica malih huligana u Kauflandu izrugivala na naš račun, ali sam uspjela zapričati dečka da ne skuži da govore o nama" kaže djevojka, pitajući se kako nekolicina crnaca koji žive u Šibeniku podnose takve stvari.

Košarkaš i njegova djevojka zgroženi su svakodnevnim uvredama koje primaju na račun njegove boje kože.

"Tužna sam jer je to moj grad, ali me je baš sram. Ljudi su užasni. Dok je igrao u Hrvatskoj mislila sam da u sportu nisu svjesni rasizma, nego ga čisto koriste da bi našli neku uvredu za igrače druge ekipe, ali ovo dok je sam na ulici nije ništa drugo nego govor mržnje", zaključuje Šibenčanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara