Vladimir Gredelj kaže da je "nogirao" HDZ 24. studenoga, a Indexu kao branitelj dao izjavu 1. prosinca!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

VLADIMIR Gredelj više nije odvjetnik HDZ-a! Redakciji Indexa poslao je priopćenje da je stranci još 24. studenoga otkazao punomoć na predmetu "crni fondovi", zbog nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane i njenim modalitetima.

Kako se moglo očekivati da će Gredelju biti postavljeno pitanje zašto o tome obavještava javnost 12 dana kasnije, kad je HDZ doživio potop, odvjetnik je poručio da je namjerno čekao na prođu izbori, kako otkazivanje punomoći ne bi bilo iskorišteno na štetu HDZ-a. 

No, Gredelj će morati objasniti zašto je imao potrebu braniti HDZ kad je 1. prosinca na YouTube iscurila snimka Ive Sanadera, dakle cijelih sedam dana nakon što im je, kako tvrdi, otkazao punomoć. Istoga dana, da stvar bude bizarnija, tražio je i grafološko testiranje tzv. crne bilježnice Branke Pavošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

<Gredelj potvrdio: HDZ je zatražio i dobio grafološko ispitivanje stranačke "crne bilježnice"

<Šok i nevjerica nakon objave Sanaderova iskaza: Bajića treba smijeniti ako ne može zaustaviti curenje iskaza

"Ako Bajić odmah ne počne raditi i ne osigura efikasnu istragu u svojoj kući, a i izvan nje, onda bi bio  red da podese ostavku", kazao je tada Gredelj. Bivšeg odvjetnika htjeli smo priupitati o ovom detalju, ali nije se javljao na pozive.

U priopćenju tvrdi da je HDZ-ovce o otkazu punomoći obavijestio još istoga dana, 24.studenoga, a istražitelje USKOK-a tek danas, kad je kraj poslovne suradnje odlučio podijeliti i s medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara