Raspisan natječaj za povjerenika HRT-a: Njemu dojavite sve što vas na Prisavlju živcira

Foto: Arhiv

GLEDATELJI HTV-a koji su dosad prigovarali na kvalitetu programa, ali samo u vlastitom dnevnom boravku i sebi u bradu, konačno će se imati kome izjadati. Prvi put u povijesti, javna televizija je raspisala natječaj za povjerenika HRT-a, osobu koja će zaprimati prigovore, pritužbe i sugestije gledatelja i dvaput godišnje ih prosljeđivati na znanje onima koji kroje program.  Ubuduće, umjesto da zovete službu za gledatelje i psujete ih zbog toga što s talijanske strane Jadrana opet ometaju signal, lijepo uzmite list papira, čekajte da srdžba prođe i napišite pismo povjereniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On će čitati vaše jadikovke za više nego pristojnu naknadu. Kroz četiri godine mandata, primat će mjesečni honorar od 6400 kuna, što je iznos jednak prosječnoj plaći na javnoj televiziji, ali uz malu razliku - povjerenik ima zadaću sastaviti tek dva izvješća godišnje.

HRT za povjerenika traži uglednog intelektualca, priznatog umjetnika, ili barem stručnjaka koji se kroz život zalagao za demokraciju i vladavinu prava. Slične kvalifikacije tražio se i za HRT-ov Nadzorni odbor pa gle što smo dobili: od svih sistema jaču Silviju Luks, kojoj je isti par rukava odlazak na grob Ante Pavelića i Majke Tereze. Povjerenik, sve da izaberu najlošijeg kandidata, ne može imati lošiji start od Luksove.

Kandidati za novu funkciju na Prisavlju ne smiju biti državni dužnosnici ni članovi stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara