Raspisan natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti"

9. LISTOPADA 2008. godine započinju prijave novog izdanja natječaja Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti".

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L’oreal Adria već tri godine za redom dodjeljuju stipendije u vrijednosti četiri tisuće eura znanstvenicama u tijeku stjecanja doktorske titule s ciljem promicanja i popularizacije znanosti.

Natječaj za nacionalne stipendije "Za žene u znanosti" bit će raspisan do 17. studenog, a o dobitnicama stipendije odlučit će natječajno povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih hrvatskih znanstvenika, na čelu s predsjednicom akademkinjom Sibilom Jelaskom. Ostali članovi natječajne komisije su akademik Vladimir Paar, prof. dr. sc. Jasna Mencer, prof. dr. sc. Ivan Vicković, prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dr. sc. Katica Biljaković, prof. dr. sc. Krešimir Nemec te, nova članica natječajnog povjerenstva, prof. dr. sc. Vida Demarin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nacionalne stipendije namijenjene su znanstvenicama s područja prirodnih znanosti, biotehnike i medicine, u okviru znanstvenih institucija u Hrvatskoj, koje su u zadnjoj godini stjecanja doktorata. Kandidatkinje ne smiju biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja, moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u RH te imati preporuku voditelja laboratorija ili dekana fakulteta u sklopu kojeg djeluju. Natječajna komisija krajem prosinca 2008. godine donijet će odluku o ovogodišnjim dobitnicama", istaknula je kriterije predsjednica natječajnog povjerenstva, akademkinja Siblila Jelaska.

Dodajmo kako je Nacionalni program stipendiranja u Hrvatsku je uveden 2007. godine, a sve zainteresirane znanstvenice više informacija mogu potražiti na www.min-kulture.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara