Raspudić kod Stankovića: Ulazim u politiku

Raspudić kod Stankovića: Ulazim u politiku
Foto: HRT

GOST današnje emisije Nedjeljom u 2 bio je Nino Raspudić. 

Neke od tema emisije bile su predstojeći izbori, odnos snaga na političkoj sceni te njegov politički angažman. 

"Tjerali lisicu, istjerali vuka", komentirao je Raspudić svoj dolazak umjesto Miroslava Škore te na samom početku emisije najavio kako ulazi u politiku. 

"Ulazim u arenu i istrčavam na teren", potvrdio je Raspudić dodavši kako na izbore ide kao nezavisni kandidat na listi Mosta. Nosit će izbornu listu u jednoj od zagrebačkih jedinica, ali neće otkriti u kojoj. Njegova supruga Marija Selak Raspudić će nositi drugu listu - također u Zagrebu. 

Ne želim biti "idiot"

Kao razlog ulaska naveo je da više ne želi biti "idiot" - onaj koji boravi u svom zatvorenom prostoru i dopušta da mu drugi određuju svijet u kojemu živi.

"Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj", rekao je.

Stožer je konkretna "kap koja je prelila čašu"

"Prepoznao sam da iza Stožera paralelno djeluje jedan politički PR. Oni crteži superjunaka, moj prijatelj Vili i sve ostalo, a onda hop, ispostavi se da oni žele nagurati izbore što prije, a normalnim ritmom oni bi se očekivali na jesen. Da u ovoj situaciji gdje vam je ograničena sloboda kretanja, gdje vi ne možete otići iz Zagreba u Karlovac, gdje su zabranjena javna okupljanja - oni raspisuju izbore - očito žele spriječiti mogućnost formiranja bilo kakvih novih opcija", kazao je Raspudić.

O tome je li o ovakvom konkretnom ulasku u politiku razmišljao prije koronavirusa, kazao je da ne ulazi u to što bi bilo da nije bilo korone.

"Ja sam u polušali rekao, kad bih osnivao stranku, nazvao bih je Naši. Znate zašto Naši? Zato što bih uživao u tome kada čujem kako protivnici govore ovi Naši su užasni ili Naši su fašisti", rekao je.

Što se tiče usvajanja djece od strane istospolnih parova kaže da je za to samo ako nema heteroseksualnih parova koji bi djecu posvojili. Također, naveo je da ne želi da se stigmatiziraju dječji domovi. "Ljudi rade svoj posao, a o domovima se priča kao o nekim Oliver Twist straćarama", rekao je. 

Za kraj je Raspudić rekao kako će slogan Mostove kampanje biti ”Hrvatska se budi”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara