ratko gajica na htv-u predstavio program sdss-a

Ratko Gajica, kandidat Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na manjinskoj listi večeras je na Hrvatskoj televiziji (HTV) predstavio izborni program SDSSa ističući potrebu za održanjem srpske zajednice i njezina identiteta. L

Napominjući da je u Kninu živio prije rata, za vrijeme rata i nakon "Oluje" podsjetio je i na teškoće oko povratka Srba u to i druga područja od posebne državne skrbi. Naglasio je da su tada uspjeli spasiti mnoge stvari kojima je prijetilo uništenje napominjući kako pritom govori o imovini, o dokumentima, o odnosima, o prijateljstvima i o psihi.

"Želimo ustrajati i opstati kao zajednica na tim prostorima", rekao je. "Ono što me smeta je što je danas u hrvatskom društvu odnos prema nama uvredljiv i često puta podcjenjivački", naveo je Gajica. Ocijenio je da u Hrvatskoj nije stvorena povoljna atmosfera da bi se na odgovarajući način vrednovao položaj Srba i njihove potrebe.

"Mnogi naši ljudi su u 'zoni diskriminacije' i mi se moramo organizirati kao zajednica da bismo se konstituirali kao snaga i radili pritisak na hrvatsko društvo da se naši problemi rješavaju. Tim u kojem su dr. Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović, točno zna koncept i može u tome najbolje pomoći te smo odlučni da to i učinimo", rekao je Gajica.

(Hina) bdj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara