Veterani poručili Mugabeu i Luđakinji Zimbabvea: "Igra je za vas gotova"

Veterani poručili Mugabeu i Luđakinji Zimbabvea: "Igra je za vas gotova"
Foto: Hina
 
ŠEF nekadašnjih boraca u ratu za nezavisnost Zimbabvea zatražio je u petak od predsjednika Roberta Mugabea da napusti vlast i pozvao stanovništvo da prosvjeduje u subotu u Harareu pružajući potporu vojsci koja je preuzela kontrolu nad zemljom.
 
"Upućujemo odlučno upozorenje Mugabeu i njegovoj supruzi Grace: igra je gotova", kazao je vrlo utjecajni Christopher Mutsvangwa na konferenciji za tisak u glavnom gradu Harareu.
 
"Mora podnijeti ostavku prema uvjetima koje su odredili momci u odorama"
 
"Generali su obavili fantastičan posao, gotovo je, igra je završena", rekao je Mutsvangwa, "mora podnijeti ostavku prema uvjetima koje su odredili momci u odorama".
 
"Želimo vratiti ponos, sutra je trenutak za to, možemo završiti posao koji je vojska započela", dodao je on pozivajući stanovništvo da masovno siđe na ulice glavnog grada u subotu.
 
Tradicionalni stupovi režima uz vojsku, nekadašnji borci nedavno su se suprotstavili 93-godišnjem Robertu Mugabeu, koji je na vlasti već 37 godina, te njegovoj supruzi Grace (52), koja nije skrivala želju da ga naslijedi. Vojska je preuzela kontrolu nad Harareom u noći s utorka na srijedu.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zimbabve, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zimbabve.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara