Ravnatelj bolnice za Index otkrio detalje bijega srpskog kriminalca iz Remetinca

Ravnatelj bolnice za Index otkrio detalje bijega srpskog kriminalca iz Remetinca
Foto: KBC Sestre milosrdnice

IZ Vinogradske bolnice jučer je pobjegao pritvorenik iz zagrebačkog Remetinca koji je pravosudnim policajcima rekao da je nešto progutao pa su ga odveli na Hitnu u KBC Sestre milosrdnice. Radi se od 31-godišnjem srpskom državljaninu Ivanu Đorđeviću koji je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora na Općinskom sudu u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. Mario Zovak za Index je rekao da je pacijent iz Remetinca jučer prijepodne stigao na njihov Objedinjeni hitni prijem u pratnji pravosudnog policajca te da bolnica nema veze s bijegom pritvorenika.

"Nitko od pacijenata nije bio ugrožen"

"Mi smo medicinska ustanova i čovjek je došao jučer iz Remetinca u pratnji pravosudnog policajca, navodno je nešto progutao pa su ga doveli k nama na Objedinjeni hitni bolnički prijam. Dobio je sredstva za čišćenje i otišao je par puta na WC i vraćao se, no u jednom trenu kad je opet otišao na WC, više se nije vratio. Moram naglasiti da nitko od naših pacijenata niti medicinskog osoblja niti u jednom trenu nije bio ugrožen. A sad kako je pobjegao, to nije pitanje za bolnicu", rekao je za Index ravnatelj Mario Zovak.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je priopćenje u kojem navode da je u nedjelju 19. siječnja 2020. godine oko 11:15 sati istražni zatvorenik I. Đ. (31) izvršio bijeg tijekom boravka na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije.

Ministarstvo zatražilo raspisivanje tjeralice

"Istražni zatvorenik državljanin je Republike Srbije, a istražni zatvor određen mu je rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu, poslovni broj K-418/2019,  zbog kaznenog djela iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona (KZ/11). Presudom istog suda nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine. Nakon bijega službenici pravosudne policije obavijestili su službenike MUP-a te je Policijskoj upravi zagrebačkoj poslan Nalog za raspisivanje tjeralice. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice", stoji u priopćenju.

Zvali smo potom Ministarstvo, no nisu nam mogli dati dodatne informacije te su nas uputili na njihovo priopćenje.

Neslužbeno doznajemo da odbjegli zatvorenik nije opasan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara