KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ravnateljica Srebrnjaka: Imamo svu zaštitnu opremu i djelatnici nisu ugroženi

Ravnateljica Srebrnjaka: Imamo svu zaštitnu opremu i djelatnici nisu ugroženi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RAVNATELJICA Dječje bolnice Srebrnjak Ivana Đerek Dubravčić reagirala je na medijske napise da toj bolnici nije donirana zaštitna oprema.

Ranije danas upitana je na konferenciji za medije zagrebačkog Stožera o situaciji s liječnicama koje su smijenjene sa svojih položaja zbog toga što su se žalile zbog nepravedne raspodjele medicinske opreme. 

"Nije istina da opremu nije dobila jedino bolnica Srebrnjak. Oprema je dolazila prema dinamici raspodjele i mogu istaknuti da imamo svu potrebnu opremu, i da stanje opreme nikada nije bilo nula niti su zaposlenici bili ugroženi. Smijenjene su temeljem Zakona o radu i Statuta Dječje bolnice Srebrnjak", kazala je ravnateljica.

Ubrzo nakon konferencije poslala je i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Dječja bolnica Srebrnjak kontinuirano i bez prekida pruža zdravstvenu skrb svojim malim pacijentima. Ponosna sam na sve zaposlenike Dječje bolnice Srebrnjak, pogotovo zdravstvene djelatnike, koji su svojim predanim radom omogućili da bolnica u siječnju i veljači tekuće godine ostvari 1,6% više prihoda temeljem pruženih zdravstvenih usluga u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ponosna sam na sve zaposlenike bolnice koji u ovoj specifičnoj epidemiološkoj situaciji svoj rad kontinuirano prilagođavaju uputama Nacionalnog stožera, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo a temeljem istih i uputama ravnatelja. 

Ponosna sam na sve zaposlenike koji su svojim predanim radom i nesebičnim zalaganjem omogućili da se bolnica unatoč oštećenjima u potresu 22. ožujka u iznimno kratko vrijeme reorganizira i nastavi s radom. Zajedništvo, rad i predanost neupitna je kod zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, stoga ne mogu dozvoliti da se plasiranjem neprovjerenih i neargumentiranih informacija unosi nemir u zaposlenike, naše pacijente i širu javnost. 

Stav o širenju takvih informacija jasno je artikulirao i ministar zdravstva, prof. dr. sc. Vili Beroš na konferenciji 25. ožujka.

Nikada u niti jednom trenutku stanje zaštitne opreme u dječjoj bolnici Srebrnjak nije bilo 0, niti su zdravstveni djelatnici bili ugroženi, a dinamika isporuke ovisila je o dostupnosti proizvoda na tržištu i prioritetima isporuke koje je odredio Nacionalni stožer. 

S ciljem zaštite svih vrijednosti Dječje bolnice Srebrnjak, ali i jasnog informiranja čitave javnosti, molim Vas da položajno nezadovoljstvo nekolicine ne preslikavate na cijelu ustanovu", stoji u priopćenju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara