Ravnateljstvo HRT-a zamijenilo Upravno vijeće

U SKLADU s novim Zakonom o HRT-u danas je formirano Ravnateljstvo te kuće koje je preuzelo ovlasti dosadašnjeg Upravnog vijeća, izvijestili su s HRT-a.

Ravnateljstvo čine Glavni ravnatelj, ravnatelji Hrvatske televizije (HTV), Hrvatskog radija (HRT) i Glazbene proizvodnje HRT-a, te predstavnik radničkog vijeća HRT-a.

Kako na HRT-u još nije proveden javni natječaj za čelna mjesta koje predviđa novi Zakon, do izbora Glavnog ravnatelja i ravnatelja HRT-ovih poslovnih jedinica u tom tijelu će biti privremeni Glavni ravnatelj Mirko Galić, privremeni ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić, privremena ravnateljica HR-a Ivanka Lučev, privremeni ravnatelj GP-a Josip Guberina i predstavnik radničkog vijeća Branimir Bilić.

Ravnateljstvo odlučuje o raspolaganju imovinom, ulaganjima, donosi plan razvoja i program rada, te usvaja izvješća o poslovanju. Zaduženo je i za donošenje financijskog plana i prihvaćanja završnog računa, prati uspješnost rada HRT-a i donosi opće akte, osim onih koji su u nadležnosti Vijeća HRT-a, odnosno budućeg Programskog vijeća. Tom Vijeću bar jednom godišnje mora podnijeti izvješće o svom radu.

Ravnateljstvo odluke donosi većinom glasova ukupnog broja članova.

S HRT-a se doznaje da je Galić Guberinu imenovao privremenim ravnateljem Glazbene proizvodnje 12. ožujka, na internom natječaju. Guberina je do tada bio Galićev savjetnik za Glazbenu proizvodnju, a prije toga, od 1998. do 2002., ravnatelj Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske "Lado".

Predstavnik radničkog vijeća Branimir Bilić, urednik i voditelj u Informativnom programu HTV-a, izabran je na mandat od jedne godine između više kandidata na internim izborima 26. ožujka.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara