U Zagrebu razbijen kombi udruge koja pomaže migrantima

U Zagrebu razbijen kombi udruge koja pomaže migrantima

Foto: Facebook

UDRUZI "Are You Syrious" razbijen je kombi. Njime se svakodnevno pomaže socijalno ugroženim obiteljima u selidbi, ali se prevoze i grupe djece na sportske, obrazovne i kreativne radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz udruge kažu kako nisu na "državnoj ili europskoj sisi" pa mole pomoć za obnovu razbijenog kombija. Namjenskog novca za popravak kombija - nemaju.

"Nepoznati netko odlučio je kanalizirati svoju frustraciju razbijanjem kombija udruge AYS betonskim blokom. Možda nije znao, a možda ga nije briga, da je ovo kombi koji svakodnevno prevozi grupe djece na sportske, obrazovne i kreativne radionice, kombi kojim pomažemo socijalno ugroženim obiteljima u selidbi, te koji prevozi donacije dobrih građana, ne samo tražiteljima azila, nego i svim hrvatskim obiteljima koje su nas ikad tražile za pomoć, a mnogo ih je i redovito im pomažemo. S obzirom da udruga AYS nije na državnoj ili europskoj sisi, nego se najvećim dijelom financira iz donacija privatnih građana, nemamo namjenskog novca za popravak kombija. Rijetko tražimo ikakav novac, draže nam je izravno kanalizirati odjeću i druga dobra onima kojima je potrebno, ali zbog nepredviđene situacije jako će nam pomoći i najmanji prilog za ovu namjenu. Naš žiro račun je HR6824020061100765183. Ako nemate ili ne želite donirati ok je, i share će pomoći. U malo vjerojatnom slučaju da skupimo više nego što je potrebno ili da nam netko donira nova vrata kombija Opel Vivaro, sav ostatak novca ići će za izravnu pomoć najugroženijim obiteljima. Inače, ovo je kombi koji najčešće voze žene, parkiran pred uredom u kojem volontiraju uglavnom žene. Bas su si našli metu, frajeri", piše u statusu udruge na Facebook stranici.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz udruge, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: udruga.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara