Razbojnici i jučer "operirali" po Zagrebu

Razbojnici i jučer "operirali" po Zagrebu

I JUČER su zagrebački razbojnici i kriminalci "operirali" po gradu. U redovnom policijskom izvješću navodi se kako su lopovi u ukupno šest razbojstava odnijeli više tisuća kuna, a prilikom razbojstava korištene su verbalne prijetnje, noževi i pištolji.

Prvo zabilježeno razbojstvo dogodilo se oko 10 sati u Maksimirskoj ulici u poslovnici jedne sportske kladionice u koju je razbojnik upao zamaskiran dolčevitom koju je navukao preko lica. Verbalno je zaprijetio 45-godišnjoj djelatnici kladionice koja je lopovu iz straha predala nekoliko tisuća kuna utrška.

Tri sata kasnije u Zrnetićevoj ulici na području Susedgrada nepoznati je muškarac upao u poslovnicu sportske kladionice te je prijeteći pištoljem od 25-godišnje djelatnice tražio novac. Lopov je također bio maskiran dolčevitom koju je navukao preko lica, a iz kladionice je odnio novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Oko 13.30 sati još je jedan razbojnik opljačkao sportsku kladionicu, ovoga puta u Froudeovoj ulici u Novom Zagrebu. Lopov je, zamaskiran vunenom kapom s prorezima za oči, verbalno zaprijetio 38-godišnjoj djelatnici kladionice koja mu je iz straha predala novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Četvrti je jučerašnji slučaj zabilježen oko 15.50 sati u kiosku na području Dubrave u kojem je maskirani razbojnik izvršio razbojstvo nad 38-godišnjom zaposlenicom radnje. Napadač je upao u kiosk i prijeteći nožem iz blagajne otuđio nekoliko stotina kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedno razbojstvo zabilježeno je oko 19.25 sati u Zagerbečkoj ulici u Sesvetama, a na udaru se ponovno našla sportska kladionica. Nepoznati je napadač, maskiran kapom s prorezima za oči, pištoljem zaprijetio 31-godišnjoj djelatnici kladionice koja je iz straha razbojniku predala nekoliko tisuća kuna utrška.

Posljednji slučaj dogodio se oko 19.30 sati u Novoj cesti na području Trešnjevke, a razbojstvo se odigralo u dvorištu obiteljske kuće. Počinitelj je došao u dvorište kuće i od 25-godišnjeg mladića, zaprijetivši mu nožem, tražio da mu vrati novac koji je napadač prije nekoliko dana posudio prijatelju oštećenog.

Njih dvojica su se nakon toga zajedno uputili na adresu na kojoj dužnik živi, te je on počinitelju razbojstva vratio dug od nekoliko stotina kuna. No, razbojnik je nakon toga od 25-godišnjaka zatražio da mu preda svoj mobitel što je ovaj strahujući od noža i učinio.

U jednom je trenutku 25-godišnjak ušao u kuću kakao bi počinitelju predao i punjač mobitela, ali je o događaju obavijestio policiju. Iz kuće je izašao zajedno sa svojim bratom pa su njih dvojica potrčali za razbojnikom koji im je na križanju Ozaljske i Okićke ulice ipak uspio pobjeći.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara