Razgovor o suradnji Zadarske županije i talijanske pokrajine riminija

STRUČNE skupine Zadarske županije i talijanske pokrajine Riminija razgovarale su danas u Zadru o mogućim oblicima suradnje dvaju prekojadranskih područja i usklađivanju zajedničkih interesnih područja u vezi s provedbom projekata Europske unije.

Na sastanku je zaključeno da Vijeće Europe svojim programima podupire razvoj Hrvatske s nakanom da se integrira u EU te da je područna suradnja jedan od najvažnijih dijelova nove europske strategije, plod čega je i pokretanje jadranske prekogranične suradnje, priopćio je Ured zadarskog župana.

Predstavnici Zadarske županije i Riminija najviše su razgovarali o turističkim mogućnostima dvaju područja. Zaključeno je da Zadar i Rimini usklade više projekata i pripreme ih za nominaciju za EU po programu "Interreg".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski stručnjaci ponudili su Zadarskoj županiji mogućnost stručnog usavršavanja malih i srednjih poduzetnika, a razmatrana je i mogućnost bolje prometne povezanosti.

Kad je riječ o pomorskom prometu, voditelj projekta bila bi Ravena u Italiji, a u zračnom prometu glavni bi partner Zadarskoj županiji bila pokrajina Rimini, ističe se u priopćenju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara