reakcija udruge OSJEČKIh SUdaca u povodu događanja oko valpova

U povodu događanja u poljoprivrednom kombinatu Valpovo dd nakon odluke osječkog Trgovačkog suda o registraciji novog Nadzornog i Uprave, osječki ogranak Hrvatske udruge sudaca izražava prosvjed te daje potporu svojim kolegama, a "radi zaštite dostojanstva suda i sudačkog poziva sudaca Trgavačkog suda u Osijeku".

Pravni se problemi ne mogu rješavati "uličnim demonstracijama, ozbiljnjim prijetnjama, klevetama i uvredama sudaca i predsjednika suda, te onemogućavanjem rada suda", ističe se u pripćenju. Sudske odluke mogu se ispitivati jedino u postupku pravnih lijekova "dakle institucionalnim, pravnim putem". Sudstvu treba omogućiti neovisnost u radu i odlučivanju, tako da može djelovati bez pritisaka i prijetnji iz bilo kojeg smjera, s bilo koje strane i iz bilo kojeg razloga, navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je prošli tjedan osječki Trgovački sud registrirao novu Upravu i Nadzorni odbor Valpova dd na čelu s Ivom Brzicom, vlasnikom osječke tvrtke "Novocommerce", najvećeg pojedinačnog dioničara kombinata, dioničari okupljeni oko osporavane Uprave i Nadzornog odbora, nezadovoljni tim rješenjem, prosvjedovali su pred Trgovačkim sudom, a podnijeli su i kaznenu prijavu protiv Vlaste Velicki, predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku, i protiv novoregistriranih članova Nadzornog odbora i Uprave.

(Hina) vs dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara