Reakcije na novu aferu HDZ-a: "Konačni striptiz HDZ-ovog načina vladanja"

Reakcije na novu aferu HDZ-a: "Konačni striptiz HDZ-ovog načina vladanja"
Foto: Hina

MINISTAR uprave Lovro Kuščević izjavio je kako je o navodima da su u aferi sms-ova sudjelovali Milijan Brkić i Tomislav Karamarko čitao po medijima, te nije želio komentirati slučaj dok ne završi istraga Uskoka.

"Čitao sam po medijima da su u aferi sms-ova sudjelovali Milijan Brkić i Tomislav Karamarko, no Uskok je pokrenuo istrage i ne bi bilo dobro komentirati dok se istrage ne dovrše", rekao je Kuščević ispred Banskih dvora.

Na pitanje trebaju li Brkić i Karamarko snositi političku odgovornost pokaže li se to istinitim, Kuščević je rekao da se toliko toga piše, a ne znamo što je istina. "Pustimo neka se dovrše procesi, a onda ćemo razgovarati", izjavio je ministar uprave.

Upitan ima li problema između Milijana Brkića i Andreja Plenkovića, Kuščević je odgovorio kako nije primijetio da postoje određeni problemi dublje prirode.

"Mislim da funkcioniraju kako funkcioniraju predsjednik i njegov zamjenik", istaknuo je. "Meni je bitno da se takve stvari ili bilo kakve kriminalne stvari ne događaju uz blagoslov vrha stranke odnosno bilo koga u stranci", rekao je.

Što se tiče prosvjeda u Vukovaru i tvrdnji koalicijskih partnera, poput Branimira Glavaša, da iza njega stoji Milijan Brkić, Kuščević je rekao kako je pročitao da je Brkić jasno rekao da svi suosjećamo sa žrtvama Vukovara, da je potrebno procesuirati ratne zločine, ali da se to ne rješava prosvjedima, već u za to nadležnim institucijama. Uputio je novinare i da Branimira Glavaša upitaju zbog čega je on to rekao.

Zekanović: Nalog o puštanju informacija dolazi iz samog vrha države

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović upitao se u saboru kako je moguće da tajne službe daju ključne povjerljive informacije medijima, te je izrazio sumnju da nalog o puštanju informacija u medije dolazi iz samog vrha države.

"Kad otvorimo bilo koji portal, možemo pratiti korak po korak što poduzimaju tajne službe. Je li to u nekoj normalnoj državi moguće?" pitao se Zekanović u slobodnom govoru u saboru.

Mrak Taritaš: Konačni striptiz HDZ-ovog načina vladanja

"Konačni striptiz HDZ-ovog načina vladanja. Obavještajno podzemlje, lažni sms-ovi, umočeni najviši državni dužnosnici, kriminalni polusvijet, sve je to ružna slika koja izaziva gađenje među građanima i potrebu za bijegom iz takve zemlje", komentirala je na Twitteru Anka Mrak Taritaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara