Reakcije na poziv HFP-a za kupnju dionica "Kutjeva" d.d.

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata "Kutjeva" d.d. Vinko Jušić, komentirajući današnje objavljivanje Poziva Hrvatskog fonda za privatizaciju za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju dionica "Kutjeva", izjavio je kako "misli da su najbolje prilike za privatizaciju propuštene i to isključivo krivnjom Upravnog vijeća Fonda i aktualne vlasti".

Kako je rekao novinarima nakon zajedničkog sastanka radnika, rukovodstva i čelništva Požeško-slavonske županije, "dvije su kvalitetne ponude odbijene i ovaj pozivni natječaj mogao bi imati samo jednu dobru stranu, a to je da se konačno otkrije onaj u čiju se korist rade sve makinacije oko Kutjeva d.d."

Po njegovim riječima, "radnici Kutjeva ogorčeni su najnovijim potezom HFP-a koji je raspisao pozivni natječaj za prodaju Kutjeva te od Vlade traže žurne pregovore s dva jedina ozbiljna ponuđača - Moralićevom Božjakovinom d.d. te talijanskobrazilskom korporacijom Constructore Atlanta ltd."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, kombinat "Kutjevo" muče prispjela dugovanja u iznosu od 80 milijuna kuna te s privatizacijom ne mogu čekati do novih izbora, a Jušić drži da "ovaj pozivni natječaj Kutjevu neće donijeti ništa dobroga jer se prodaja po kunu namješta igračima bliskim aktualnoj vlasti koji reflektiraju na profitabilne dijelove kombinata poput Podruma i Sjemenarstva, ne mareći za sudbinu radnika i kooperanata".

Pomoćnica župana za gospodarstvo Marina Jakovljević ocjenjuje kako se "Hrvatski fond za privatizaciju krajnje neozbiljno igra egzistencijom više od tisuću radnika i nekoliko tisuća kooperanata, uglavnom obiteljskih gospodarstava koji žive od kombinata".

(Hina) vreb dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara