Registrirao Hondu s 200 "konja", premda zbog mladosti ne smije upravljati tako snažnim vozilom?!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorović (Cropix)

IMAO je sinoć više sreće no pameti 22-godišnji Vedran S. Svoju novu, novcatu Hondu Civic Type R sa 200 konjskih snaga zabio je u drvo na početku Vukovarske ulice u Splitu brzinom od 85 kilometara na sat! Vozilo je odmah planulo. Srećom, priskočili su prolaznici i izvukli nepažljivog i (pre)mladog vozača, koji uopće nije smio upravljati tako snažnim automobilom. Ipak, to mu nije predstavljalo prepreku da ga registrira?!

> U Splitu se zaletio Hondom u stablo: Automobil izgorio, a vozač ozlijeđen

Vedran se živ polomio. Slomljena su mu oba koljena, ima i prijelome bedrene kosti i lakta, no glava je na ramenima. Liječi se u splitskom KBC-u. Nije upravljao alkoholiziran, pokazalo se. Policija ga je prijavila za prebrzu vožnju, te upravljanje vozilom prevelike snage. 

Zavoj koji prethodi mjestu nesreće u Vukovarskoj izrazito je nezgodan. Ima negativan nagib, asfalt je prilično sklizak, no s druge strane, to nije pista, već najfrekventnija gradska prometnica. Nesreće na tom mjestu su česte i fatalne, a kad netko izleti redovito se zabije u isto drvo! Uvijek isto stablo pogode i nevješti vozači u Spinutu kad precijene sposobnosti i prebrzo izlete iz Marjanskog tunela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara