Reiner: O sudbini dogradnje KBC-a Zagreb treba odlučiti Sabor

Za završetak dogradnje KBCa Zagreb nedostaje 570 milijuna kuna pa bi o sudbini cijelog projekta, koji je započela bivša Uprava bolnice uz jamstvo prethodne Vlade, trebao odlučiti Hrvatski sabor, upozorava ravnatelj KBCa Željko Reiner.

"Zajam od 73,2 milijuna eura pokriva pola troškova izgradnje bolnice i ako se ne osigura dodatni novac, imat ćemo samo zgrade u kojima nema struje, grijanja i druge infrastrukture, kao ni potrebne medicinske opreme, jer za te namjene novac nije predviđen", rekao je Reiner na nedavnoj tribini o sudbini KBC-a.

Radovi na četiri nova objekta unutar bolnice na lokaciji Rebro približavaju se završetku, koji je predviđen za proljeće iduće godine.

"Samo zastupnici mogu odlučiti ide li projekt dalje i hoće li za to osigurati novac ili ćemo dobiti još jednu nedovršenu bolnicu poput Sveučilišne bolnice u Zagrebu", kaže Reiner.

Ove godine dolazi na naplatu 22,5 milijuna kuna zajma koje KBC nije sam u stanju plaćati pa ovogodišnju ratu vraća iz samog zajma. Reiner napominje da će situacija biti još gora iduće godine kada na naplatu dolazi 80 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj prethodne Uprave, na čelu s ravnateljem Josipom Paladinom, koja je pokrenula rekonstrukciju i dogradnju bolnice bio je objediniti KBC na jednoj lokaciji, modernizirati rad bolnice i skratiti liste čekanja.

Stoga je započeta gradnja objekata hitnog prijema i prostora za preseljenje klinika sa Šalate, gradnja poliklinike i dnevne bolnice, operacijskog trakta od 36 operacijskih dvorana te hotela i garaže.

Projekt dogradnje Rebra otvorio je u listopadu 2003. godine tadašnji premijer Ivica Račan.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara