Reporter CNN-a pitao Crnogorce jesu li spremni izazvati Treći svjetski rat

Reporter CNN-a pitao Crnogorce jesu li spremni izazvati Treći svjetski rat
Screenshot: YouTube/CNN

REPORTER uglednog CNN-a Nick Paton Walsh posjetio je Crnu Goru nakon izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa kako Crna Gora može izazvati Treći svjetski rat.

"Ne, idem popiti kavu"

"Dobro došli na prvu frontu, u militantnu Crnu Goru", sarkastično najavljuje Walsh u reportaži uz kadrove Boke Kotorske, zaljeva na Crnogorskom primorju. Nakon toga je upitao nekoliko stanovnika što misle o toj Trumpovoj najavi.

"Ne znam što da kažem. To je zaista glupo", rekla je prodavačica sladoleda, a slično je reagirao i jedan konobar. Na pitanje reportera ide li ona započeti Treći svjetski rat, mlađa prolaznica odgovorila je: "Ne, idem popiti kavu."

Trump: Crna Gora je mala zemlja sa snažnim i agresivnim ljudima

CNN se osvrnuo na 2016. kad su ruski obavještajci pokušali inscenirati državni udar koji bi započeo atentatom na crnogorskog premijera Milu Đukanovića. Podsjetimo, Trump je nakon sastanka s Vladimirom Putinom u razgovoru za Fox News Crnu Goru opisao kao "malu i vrlo agresivnu zemlju".

"Zašto bi moj sin branio Crnu Goru u slučaju napada?" pitao je novinar Trumpa, na što mu je američki predsjednik odgovorio da je samom sebi postavio isto pitanje.

"Crna Gora je mala zemlja sa snažnim ljudima - vrlo snažnim i agresivnim ljudima koji mogu djelovati agresivno. Čestitam, ušli smo u Treći svjetski rat", zaključio je Trump.

Crna Gora: Naše prijateljstvo i savez s SAD-om su snažni i neraskidivi

Iz crnogorske vlade odgovorili su mu da oni pridonose miru i stabilnosti, ne samo na europskom kontinentu nego i u cijelom svijetu.

"Izgrađujemo prijateljstva, nijedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u priopćenju. Podgorica je naglasila da su prijateljstvo i savez Crne Gore i SAD-a snažni i neraskidivi.

"U današnjem svijetu nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije", zaključili su Crnogorci.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara