Represivni aparat se iskazao: Za nered na rivi četiri presude na ukupno 6.700 kuna

Foto: Vojko Bašić/Cropix

POLICIJA je na Prekršajni sud u Splitu do ponedjeljka u 13.30 sati privela šest osoba zbog divljaštva na subotnjem Gay Prideu. Pale su i prve presuda. Četvorica privedenih osuđeni su na novčane kazne u rasponu od 1.000 do 2.000 kuna, država je ukupno naplatila 6.700 kuna. 

Mladić, kod kojeg je pronađen topovski udar Cobra, osuđen je na dvije tisuće kuna. Djelo je priznao i odrekao se prava žalbe. Trojica su osuđena zbog vrijeđanja policije i bacanja predmeta, jedan na 1.000, drugi na 1.700, a treći na dvije tisuće kuna.

Jedan vrijeđao policajce, drugi držao kamen u ruci

Dva mladića, koja također terete za prekršaj Zakona o javnom okupljanju, negiraju djelo pa se čekaju policajci iz Makarske, koje bi sud trebao saslušati kao svjedoke. Jedan je mladić vrijeđao policajce, a drugoga su uhvatili s kamenom u ruci.

Premda je splitska policija jučer izvijestila javnost da su podnijeli 161 optužni prijedlog, na Prekršajni sud još uvijek nije ništa došlo.

Iako je policija nakon Gay Pridea navela da su uhvatili osobu koja je aktivirala topovski udar, pokazalo se da to ipak nije točno. Za njim još tragaju, nadaju se da će ga identificirati putem video snimke. 

U 15 sati u PU splitsko-dalmatinskoj najavljena je tiskovna konferencija, na kojoj će postupanje policije braniti glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara