Republikanac McCain "pokazao svoja crijeva" ne bi li pobijedio na predsjedničkim izborima

SVJESTAN svoje prilično poodmakle životne dobi, američki predsjednički kandidat, 72-godišnji republikanac John McCain, odlučio je Amerikancima obznaniti svoj medicinski karton kako bi im dokazao koliko je za Bijelu kuću - unatoč godinama - zaista fizički spreman.

Naime, McCain ukoliko pobjedi, svoj će mandat započeti kao najstarija osoba u američkoj povijesti. Tek bi mu u tome mogao donekle biti blizak Ronald Reagan koji je svoj mandat 1981. započeo s navršenih 69 godina.

"Poveći" izvještaj, napisan na čak 1.173 stanice, otkriva da su njegov krvi tlak i težina sasvim uredni za čovjeka tih godina. Ujedno se da iščitati da ovaj republikanski senator ne pokazuje znakove raka kože, od kojeg je bolovao čak tri puta (1993., 2000. i 2002.), kao i to da redovito odlazi na kontrolu razine kolesterola u krvi.

U iscrpnom izvještaju pedantno je iznesena i sama McCainova utroba. Naime, detaljno je dočarana kolonoskopija (pretraga debelog crijeva) obavljena u ožujku ove godine kada su zamijećene sumnjive izrasline, koje su odmah potom odstranjene. Osim toga, navedeno je da prva polovica 70-tih godina prošlog stoljeća, koje je proživio kao ratni zarobljenik u Vijetnamu, na njega nisu ostavili nikakve traumatične posljedice.

U njegovu kampanju, jasno je, intenzivno se uključio i njegov liječnik John Eckstein. On se nedavno i izravno oglasio putem novinske agencije Associated Press kojoj je istaknuo da srce njegovog najvažnijeg pacijenta svakodnevne pritiske podnosi znatno bolje od većine njegovih mlađih pacijenata. "Mislim da je mnogo mlađi nego što govore njegove stvarne godine, a to zaključujem na temelju njegovog kardiovaskularnog stanja", pojasnio je Eckstein.

Naravno, do cijelog ovog "ispada" došlo je zbog američke javnost koja se zapitala hoće li McCain, ukoliko bude izabran za sljedećeg predsjednika SAD-a, dočekati kraj svog mandata.

Ig.M.
Foto: AFP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara