Retrospektivna izložba "Strast za prisvajanjem" Orshi Drozdik

RETROSPEKTIVNA izložba radova suvremene madžarske umjetnice Orshi Drozdik "Strast za prisvajanjem" sutra će biti otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti i u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji rekla kustosica izložbe Leonida Kovač, umjetničko djelovanje Orshi Drozdik utemeljeno je na misli francuskog filozofa Michaela Foucaulta i njegovoj analizi geneze sustava znanja na prijelazu iz klasičnog razdoblja u moderno doba.

Od ranih sedamdesetih do danas ta umjetnica u svojim radovima - crtežima, slikarstvu, skulpturi, kiparskim i multimedijskim instalacijama, fotografiji i videu - problematizira sam pojam znanja, istaknula je Kovač.

Orshi Drozdik u Umjetničkom paviljonu održat će 28. ožujka predavanje o svom radu, a 29. ožujka organizatori najavljuju i likovnu radionicu za srednjoškolce i studente u Muzeju suvremene umjetnosti.

Orshi Drozdik, madžarska je umjetnica međunarodnog ugleda. Nakon svršetka Umjetničke akademije u Budimpešti 1978. odlazi u Amsterdam. Sudjelovala je na više samostalnih izložaba u najuglednijim svjetskim muzejima i galerijama, kao što su Museum of Contemporary, Ernst Museum, Musee des Beaux-Arts i drugi.

Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Izložba je u Umjetničkom paviljonu otvorena do 27. a u Muzeju suvremene umjetnosti do 20. travnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara