Ribari Bujštine: Slovenski brod uništio mreže; PU: mogao je biti bilo čiji

SEKCIJA ribara Bujštine tvrdi da se u noći između utorka i srijede dogodio manji izgred kada je slovenski brod "Palamida" oštetio i uništio osam mreža jednog njihovog ribara dok u Policijskoj upravi istarskoj potvrđuju da su dobili dojavu o nestanku mreža, no budući da su bile postavljene na plovnom putu, mogao ih je odvući bilo koji brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica PU Štefanija Prosenjak Žumber potvrdila je da je ribar Saša Bajok jučer ujutro dojavio djelatnicima umaške policije kako su on i njegov brat u utorak oko 19 sati, na udaljenosti pet i pol milja od savudrijske obale, postavili 60 mreža listarica. Po njegovu iskazu, jučer ujutro oko šest sati, kada su došli na mjesto gdje su mreže bile postavljene, utvrdili su da im nedostaje osam mreža. Glasnogovornica Prosenjak Žumber rekla je kako je očevidom utvrđeno da su mreže bile postavljene na plovnom putu te kako postoji mogućnost da ih je neki brod odvukao. Šteta se procjenjuje na oko 2500 kuna, a djelatnici policije utvrđuju okolnosti pod kojima su mreže nestale i je li uopće slovenski brod "umiješan u taj slučaj".

Predsjednik Sekcije ribara Bujštine Željko Majdenić tvrdi da je, bez obzira na privremeni režim plovidbe i ribolova koji je na snazi između slovenskih i hrvatskih ribara, slovenska "Palamida" ribarila u hrvatskim teritorijalnim vodama, četiri milje od hrvatske obale, u vrijeme kada to nije smjela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara