Rice: Napad na Iran nije na dnevnom redu SAD-a

Vojni napad SADa na Iran nije u planu, izjavila je američka državna tajnica Condoleezza Rice u petak u Londonu nakon sastanka s britanskim premijerom Tonyjem Blairom i ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom.

"To pitanje jednostavno u ovome trenutku nije na dnevnom redu, imamo diplomatska sredstva za to", rekla je Rice na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje može li zamisliti pod kojim bi okolnostima Sjedinjene Države napale Iran, prenosi agencija dpa.

Iran i bliskoistočni mirovni proces dominirali su razgovorima koje je Condoleezza Rice vodila s britanskim čelnicima. Nakon sastanka s Blairom i Strawom, američka je državna tajnica rekla kako vlada "potpuno jedinstvo" između Europe i SAD-a u odnosu na "izazove s kojima smo suočeni kad je u pitanju Iran".

Rice je rekla da, iako "nitko američkom predsjedniku ne može uskratiti bilo koju opciju", trenutačno nema planova za vojni napad na Iran.

Agnecija dpa javlja kako je nasljednica Colina Powella odbacila ideju o postojanju nesloge između SAD-a i Europe u vezi s iranskom nuklearnom prijetnjom. "Iranci su po tom pitanju izolirani, ne Sjedinjene Države", rekla je.

(Hina) xvm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara