RICHARD DREYFUSS U LONDONSKOJ POSTAVI MJUZIKLA "PRODUCENTI"

Richard Dreyfuss nastupit će u londonskoj postavi mjuzikla Mela Brooksa "Producenti", koji je prije dvije godine ušao u povijest osvojivši rekordnih 12 nagrada američkih kazališnih nagrada Tony. L

Oskarovac Dreyfuss glumit će Maxa Bialystocka, brodvejskog producenta propalicu, koji na prevaru izvlači novce od investitora za mjuzikl o Adolfu Hitleru.

Tu je ulogu na filmu proslavio Zero Mostel, a kasnije na Broadwayju Nathan Lane. Engleski komičar Lee Evans (39) igrat će Lea Blooma, Bialystockovog pomoćnika. Poznat u Britaniji po vlastitim komedijama i televizijskim ulogama, igrao je u filmovima "Funny Bones", "There's Something About Mary" i "The Fifth Element".

Probe će početi 6. rujna, a pretpremijere 22. listopada, izjavio je koproducent londonske predstave David Ian. Premijera u velikom kazalištu Theatre Royal s 2300 mjesta predviđena je za 9. studenoga.

Dreyfuss (56), nepoznat kao pjevač, neobičan je izbor za kazališni mjuzikl vrijedan 8,8 milijuna funti. Bialystock je zahtjevna pjevačka uloga, koja je Laneu zadavala dosta problema s grlom tijekom godinu dana prikazivanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključuje i završnu petominutnu glazbenu točku, u kojoj se prepričava cijela priča. Lane se vraća u brodvejsku predstavu 30. prosinca, uz prvotnog partnera, Matthewa Brodericka.

Dakle, zna li Dreyfuss pjevati? "Da", kaže Ian. "Richard je prošao sve točke i sastao se s glazbenim urednikom, Melom i (redateljicom-koreografkinjom) Susan Stroman, i svi su bili oduševljeni".

Dreyfuss će prije londonske predstave glumiti u proljeće na Broadwayju, gdje je naslijedio ulogu preminulog George C. Scotta u komediji Larryja Gelbarta "Sly Fox", koja ima premijeru 1. travnja u kazalištu Ethel Barrymore.

"Sly Fox", prema klasiku Bena Jonsona "Volpone", imat će pretpremijere od 12. ožujka u New Yorku, nakon niza predstava u bostonskom kazalištu Shubert. Dreyfuss ima ugovor za predstavu do 15. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara