Riječani sutra podižu Zid nepravde hrvatskog naroda dug 25 metara

Foto: Željko Šop (Cropix)

RIJEČANI sutra podižu Zid nepravde hrvatskog naroda, koji će biti dug 25 metara i  visok 2 metra. Rezultat je to inicijative članova Foruma mladih SDP-a Rijeke koji su na Korzu proveli desetodnevnu akciju skupljajući na pločama od stiropora poruke građana koje se odnose na njihovo zadovoljstvo kvalitetom života u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U desetodnevnoj akciji sudjelovalo  je oko 40 forumaša i preko 1000 građana, a porukama je ispunjeno sto ploča od stiropora.

"Na taj način ćemo svi mi, građanke i građani Rijeke, simbolično pokazati i dokazati da smo svjesni da živimo u nepravednom društvu te da je netko za tu nepravdu  kriv i da mi  nismo 'pravomoćno osuđeni' na takav život", navodi se u posebnom priopćenju za akciju koja će se odigrati sutra (utorak op.a) od 15.30 sati na Jadranskom trgu u Rijeci. Nakon što se zid podigne isti će se i srušiti.

"Nikakve druge političke poruke neće biti odaslane u utorak sa Jadranskog trga, jer će rušenje 'zida nepravde' satkanog od poruka građana biti dovoljno jasna i glasna poruka. Uz rušenje zida okrenuti ćemo leđa  HDZ-ovoj političkoj eliti sa Jadranskog trga isto kao što su svi oni svoja leđa okrenuli građanima. Poučeni politikom Vlade HDZ-a  koja  misli samo na sebe, građani Rijeke će ovaj performans isto tako posvetiti sebi te će nam rušenje tog zida biti, ako ništa drugo, simbolična utjeha za nepravednu situaciju u kojoj se nalazimo", navodi se u pozivu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara