Riječka komunalna poduzeća: Oko 90 mil. kn nenaplaćenih potraživanja

RIJEČKO gradsko Poglavarstvo danas je prihvatilo Izvješća o poslovanju gradskih komunalnih poduzeća ocijenivši da su uspješno ostvareni planirani standardi pružanja komunalnih usluga te da je poslovanje tih poduzeća otežano jer ne mogu naplatiti usluge u iznosu od oko 90 milijuna kuna, od toga 30 milijuna kuna od tvrtaka u stečaju.

Naplatu većeg dijela dugova gradska uprava zatražila je sudskim putem.

Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. za prijevoz putnika ostvarilo je ukupni prihod od 108,4 milijuna kuna (11 posto manje nego godinu prije) i 8,9 milijuna kuna gubitka, a zbog nastalih gubitaka u tom će poduzeću biti obavljena dodatna revizija poslovanja.

Komunalno društvo Čistoća d.o.o. ostvarilo je dobit od 1,7 milijuna kuna i ukupni prihod od 69,9 milijuna kuna, a Komunalno društvo Energo d.o.o. za proizvodnju i distribuciju toplinske energije dobit od 1,1 milijun kuna i ukupni prihod od 95,5 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzeće za uređenje i održavanje groblja i pogrebne usluge KD Kozala d.o.o. poslovalo je s dobiti od 470,5 tisuća kuna. Prihodi su povećani za 15,4 posto i u 2002. iznosili su 22,7 milijuna kuna.

Trgovačko društvo Rijeka promet d.o.o. u 2002. imalo je 34,1 milijuna kuna ukupnog prihoda (6,1 posto manje nego u 2001.) i 1,3 milijuna kuna dobiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara