Riječka Lučka kapetanija u kontroli pomorskog prometa, otkrili niz nepravilnosti

Riječka Lučka kapetanija u kontroli pomorskog prometa, otkrili niz nepravilnosti
Foto: FaH

RIJEČKA Lučka kapetanija danas je u nadzoru pomorskog prometa i pregledu pomorskoga dobra utvrdila brojne nepravilnosti, zbog čega je počiniteljima izdala prekršajne naloge i mandatne kazne.

Službenici su u akciji obavili ukupno 60 pregleda (od toga 46 domaćih i stranih brodica, četiri domaća broda i šest stranih jahti) te tri pregleda pomorskog dobra i jedan pregled plovnog puta, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zabilježeno 18 prekršaja

Tijekom nadzora zabilježeno je 18 prekršaja, temeljem čega je izrečeno 12 mandatnih kazni te je izdano šest prekršajnih naloga prema počiniteljima prekršaja.

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje unutar područja nadležnosti.

U akciji sudjelovala četiri plovila

Koordinirani nadzor s pripadajućim lučkim ispostavama u području nadležnosti Lučka kapetanija Rijeka obavljala je u subotu od 11 do 19 sati s ciljem provjere sudionika pomorskog prometa iz aspekta sigurnosti plovidbe.

Akcija je provedena ciljano s četiri plovila iz sastava riječke Lučke kapetanije, a područje nadzora najvećim dijelom obuhvatilo je Riječki zaljev, Vinodolski kanal te Rapski i Creški akvatorij.

Koordinirane nadzore tog tipa, bez najave, Lučka kapetanija Rijeka nastavit će tijekom ostatka razdoblja pojačanog prometa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara